26 Feb 2015

Pyrex June Rose

As Salam.
 Hari  ini KY nak share tentang koleksi pinggan mangkok Pyrex June Rose.
Semenjak KY join group fb PYREX COLLECTOR..KY tahu sangat ramai peminat pyrex.
Bila dah ramai peminat.. pasti ramai yang berminat hendak membeli..tentu juga ramai yang hendak menjual..
Harganya tentulah lebih mahal dari harga asal. maklumlah barang sudah menjadi antik dan agak susah untuk mendapatkanya di pasaran tempatan..
namun harga yang ditawarkan masih mampu di beli olih mereka yang benar-benar ingin memilikinya..
Pyrex June Rose ini KY beli pada tahun 70an. Sangat popular pada masa tu. Boleh di katakan setiap rumah memilikinya. Ramai yang sanggup berhutang semata-mata kerana ingin memilikinya..
Tidak terkecuali KY..KY membelinya secara main kutu-kutu. contoh.. bulan ini beli mangkok..bulan depan belilah pinggan 2 biji dan seterusnya hingga cukup satu set. Tidak pula KY ingat tentang harganya.
 Inilah set pinggan yang di gunakan setiap kali menyambut hari raya. Selepas raya akan di simpan semula kedalam almari jadikan perhiasan saja..hehe

sudah lengkap set Pyrex June Rose KY..
 tapi nampak seperti ada kekurangan kan?
ya!..
set jug dan gelas tidak di pamerkan. masih berada di rumah lama. nanti KY updet ye..

KY ada lebih 1pc casserole bulat, 1ps pinggan 10 inc, 1pc pinggan 8 inc dan 2 pcs pinggan bujur.
sesiapa berminat nak menambah koleksi yang terkurang.. boleh hubungi kakyon 0122117464. 
semua dalam keadaan baik.



3 comments:

  1. saya suka sgt benda ni . ada sekali tu nampak kat supermarket . berat rupanya benda ni kan . masa pegang tu , katu benar klu jatuh n berderai . Klu dah kahwin , mmg set ni lah yg saya akan cari ... owh ada lagi , pingan batu zaman my bunda dulu2 ...

    ReplyDelete

ping