13 Apr 2013

jom main lekat-lekat dengan Blu-Tack..

Assalaam..
Semalam ada seseorang sms/call akk, tanya camna akk lekatkan barang hiasan kecil2 pada dinding..kena tebuk dinding ke?  pastu saya nak tanya..macamana nak gunakan BLU-Tack tu? 
jawapan akk..akk tak tebuk dinding dan akk guna gam BLU-TACK  saje..
Kalau barang hiasan yang ringan-ringan termasuk barang hiasan dari kaca tu boleh gunakan gam ini.  Tapi kalau barang hiasan yang berat tu..agak2 laa ye..jatuh nanti..sayang barang2 hiasan kita rosakkan!

contoh barang2 yang akk lekatkan di dinding rumah akk dengan mengunakan blutack.

 piring kaca bersize 8 inchi dan berat 350 grams..

 lekatkan gam blutack sebesar ibu jari. pastikan gam blutack lebih tinggi dari tebing ring  itu. pastikan juga tile dinding bebas dari habuk dan kotoran. kalau nak lekatkan pada dinding yang bercat pastikan cat dinding hanya selapis sahaja. kalau dinding yang sudah di cat berulang kali kemungkinan cat tidak kuat dan lekang..nanti barang yang di lekatkan akan terkopak dan..... jatuh!!!



 piring sebesar size piring kueh..

sendok kaca..

 berminat nak beli..akk jual RM15 sekeping..

 lekatkan pada belakang brg hiasan..pastu tepek pada dinding..

siap! tepeklah berapa banyak hiasan yg kita suka. kalau nak alihkan pun senang..langsung tak mencacat dinding rumah kita..
apa kata cuba dulu sekeping..cuma RM15 +poslaju RM6.kalau beli 2-3 keping poslaju pun RM6 juga..
nak try? jom oder! :))

14 comments:

  1. Assalamualaikum....1st time Radiah tengok dan tau kegunaan menda ni.... nnti nak cari lah..kalau tak jumpa, baru order ngan akak ehhh....

    ReplyDelete
  2. Raja Radiah..
    w'salam..terimakasih singgah sini.silakan..selamat menghias dinding rumah..:)

    ReplyDelete
  3. salam kak yon...nak tanyalah kat shah alam kat mana boleh dapat blue tac ni ek...??? thanks kak yon..

    ReplyDelete
  4. zures..
    jemputlah datang ke yons home decor..:)

    ReplyDelete
  5. ok nie..snang nak gantung..abg bukan kasi tebok2 lubang kat dinding..anak conteng xpe..cari fb kak xjumpa la..hehehe...

    ReplyDelete
  6. ila..
    cari kakyon aje..

    ReplyDelete
  7. kakyon blu tac tu macamana penggunaannya ya? Boleh tahan lama ke? Nanti zures nak oder ngan kak yon ye...

    ReplyDelete
  8. zures..
    gentel2 tampak pada perhiasan..pastu lekatkan pd dinding..senang aje..

    ReplyDelete
  9. Anonymous17/1/13 09:59

    rasa macam nak order la....kalau nak lekat frame gambar....lekat x...

    ReplyDelete
  10. Kak yon, sy nak order. Cane nak kontek kak yon ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. zefa..
      no tel akk 0122117464..

      Delete
  11. assalamualaikum kak yon..kalu nk lekat piring kat djnding yang dah ada wall paper ok ker...nanti wall paper leh koyak tak???

    ReplyDelete

ping