8 Jul 2015

corelle snapeware

As salaam..
Sekarang nie mengiller kumpul Corelle Snapeware pulak. Bila nampak atas rak kat kedai pinggan mangkok diLangkawi semasa bercuti tempoh hari..tanpa berlengah untuk berfikir lagi terus ky merembat beberapa biji..hihi
Tapi bukan semua corak ada. Yang ada cume corak Plum, Provence Garden dan Country Rose.
Apa istimewanya Corelle Snapeware ni? Untuk menghidang.. memang  ringan dan senang nak handdle berbanding  Corningware. Nak simpan makanan yang bergoreng garing pun mudah sebab penutupnya kedap udara. Menghidang makanan basah pun mudah..selepas tak habis makan tutupkan saja dan boleh terus simpan dalam peti sejuk..

Ini yang sempat ky rembat..kalau tidak kerana nak membawanya susah..sbb banyak barang lain yang nak di bawa..pasti ky beli lebih sikit..mana tahu kalau ada kawan2 yang teringin kan..harga pun murahlah sikit...;)
corelle snapeware ni juga akan dijadikan bekas menghidang kueh raya.
kiranya dia boleh jadikan bekas serba guna..

Melalui seller Cik Corelle ky dapat beli corelle snapeware corak Floral Coronet. Cantik tau corak ini..nampak soft and sweet jer.Tapi corak  ini bukan untuk Asian..jadi di Langkawi sudah tentu takde jual..huhu




5 comments:

  1. Alahai cantiknya bekas gitu.... Suka gak tengok bekas cenggini tp tulah.... tak de tempat nak simpan. Lebih lagi dah tak bekerja ni KY...

    ReplyDelete
  2. bekas ni blh masuk microwave x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh. tapi tak berani takut pecah..sayang..

      Delete
  3. bekas ni blh masuk microwave x?

    ReplyDelete

ping